Studiranje u inozemstvu kao međunarodni student dolazi sa svojim izričitim zahtjevima. To može biti posebno znanje jezika, najmanji iznos na vašem bankovnom računu, broj ocjena, CGPA itd. Sve se to često zahtijeva kao uvjet za upis i mora se ispuniti.

Svaka zemlja, kao i sveučilišta, imaju određene uvjete za upis i jezik za međunarodne studente, a to uključuje sveučilišta u Njemačkoj.

Stoga, ako se planirate prijaviti za studij u Njemačkoj za sljedeću akademsku godinu, morate znati uvjet upisa i jezik za studij u Njemačkoj.

U ovom su članku navedeni zahtjevi i uvjeti za prijem u bilo koji sveučilište u Njemačkoj utvrđeni su kako bi pomogli svim budućim studentima da se uspješno prijave i steknu pristup studirati u Njemačkoj.

Životni troškovi u Njemačkoj procjenjuju se na 500 do 600 eura mjesečno, što u konačnici pokriva troškove smještaja, kotizacija, hrane, putovanja itd.

Pogledajte povezane: Njemačka podučava slobodna sveučilišta i stipendije za međunarodne studente

Zašto studirati u Njemačkoj?

Njemačka je jedna od najboljih zemalja studirati u inozemstvu, a time i na vrhu naše 2020 rangiranja zemalja – čak je nadmašio druge popularne destinacije kao što su Velika Britanija ili Nizozemska.

U Njemačkoj se nalaze neke od najboljih sveučilišta u svijetu. Ali tamo možete besplatno učiti.

Koji su uvjeti za studiranje u Njemačkoj?

Uobičajeni dokumenti koji su vam potrebni za upis su:

  • vaša putovnica, Visa ili dozvola boravka
  • Nekoliko fotografija putovnice.
  • Popunjen obrazac za registraciju.
  • Dokaz višeg obrazovanja kvalifikacija za ulaz, bilo originalne potvrde ili službeno ovjerene kopije i prijevodi.
  • Obavijest o ulazu.

Koji su uvjeti za upis na studij u Njemačkoj?

Svi studenti iz inozemstva moraju se prijaviti za upis na njemačko sveučilište. To se odnosi na brucoše, postdiplomce i doktorande. Postupak upisa osigurava da kandidati ispunjavaju potrebne uvjete za studiranje na visokom učilištu.

Ako želite studirati na njemačkom sveučilištu, potrebna vam je tzv. Hochschulzugangsberechtigung (HZB) ili kvalifikacija za ulazak u visoko obrazovanje. Ovo je potvrda o završenoj srednjoj školi koja odgovara njemačkom abituru i daje vam pravo na studij.

Studenti iz inozemstva moraju se prijaviti ulaz sa Sveučilišta po njihovom izboru. Za svoju prijavu trebat će vam:

Za prvostupnike:

  • svjedočanstvo o završetku škole (poznato i kao “sveučilišna kvalifikacija”, npr. diploma srednje škole, matura, A-razina, Bachillerato, Atestat, baccalauréat) ili
  • dokaz da ste položili prijemni ispit na sveučilištu (ako je to potrebno u vašoj zemlji)

Za magisterij i doktorat programi:

  • priznavanje vašeg visokog obrazovanja iz matične zemlje ili druge zemlje.

Na sve studijske programe ne primjenjuju se sve kvalifikacije za upis u visoko obrazovanje. Postoji opća kvalifikacija (“allgemeine HZB”) koja daje pravo studentima da studiraju sve predmete na sveučilištima i sveučilištima primijenjenih znanosti, kao i kvalifikaciju specifičnu za predmet (“fachgebundene HZB”) koja daje pravo studentima da studiraju određene teme.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime