Kada je vani ugodna temperatura, a krajolik osunčan i u cvatu, gotovo je svaka aktivnost, pa i vježbanje, zabavnija i pruža više užitka. Evo pet načina na koje možete korisno provesti svoje vrijeme – sagorijeti kalorije, ostati fit i zabaviti se na svježem zraku!

Tenis

Ne morate biti profesionalac – tenis je zabavan i za one boljih sposobnosti, ali i za amatere. Oprema također ne mora biti preskupa, a neovisno o tome igrate li s prijateljem, partnerom ili sami (bilo koji veliki zid je dovoljan), sagorjet ćete gotovo 500 kalorija po satu.

Planinarenje

Ovo je idealna proljetna rekreacija! Neravan teren i nagibi koje susrećete tijekom rekreacije tjeraju vaše tijelo na veći napor, nego što to radi šetnja po ravnome. To znači da aktivirate više mišićnih skupina i istovremeno trenirate centar za ravnotežu, odnosno trošite više kalorija – oko 400 po satu. Dodatan plus planinarenju su prekrasan krajolik i zvukovi koji vas pritom okružuju!

Vrtlarstvo

Vrtlarstvo je ugodan način provođenja vremena na otvorenome, a učinkom svog rada ćete sigurno biti jako ponosni. Kada u vrtu radite sami, bez korištenja strojeva, pojačavate intenzitet i potrošnju kalorija. Tako radom u vrtu u prosjeku trošite oko 300 kalorija po satu, što nije loš način vježbanja, uz koji istovremeno uljepšavate svoj dom.

Biciklizam

Ako ne volite šetnje, probajte vožnju biciklom. Neovisno o tome vozite li se biciklom na posao ili radi zabave, na ovaj ćete način sagorjeti 270 kalorija po satu i ojačati svoje noge i pluća.  

Operite auto

S prvim ljepšim sunčanim danima na cesti je sve više motora i skutera, jer su njihovi vlasnici iskoristili dolazak lijepog vremena za vožnju na otvorenome. Također, red ispred autopraonica je veći. Uštedite novce i sami ručno operite auto. Sigurno neće odmoći podatak kako ova aktivnost troši oko 250 kalorija po satu.

Izvor

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime