Ako osjetite potrebu da se nakratko odmaknete od društvenih medija, ne biste trebali to činiti sami. Pronašli smo tri feel good knjige koje se mogu pročitati na pauzi pa se počastite barem jednim  od ovih naslova i priuštite si mali digitalni detox.

Laura & Emma –  Kate Greathead

Kada zatrudni nakon jedne strastvene noći, Laura odluči sama odgojiti kćer. Ona to čini u istom svijetu privatnih škola u kojima je odrasla, podupirući mnoštvo neizbrisivih likova, uključujući i njezinu ekscentričnu majku.

U međuvremenu, jabuka pada daleko od stabla s Emmom, koja počinje propitivati ​​njezino okruženje na način na koji njezina majka nikada nije mogla. Knjiga postavlja pitanja od meditacije do seksa i smrti do nesanice i katarze plača u podzemnoj željeznici. Ovo je portret žene koja se bori da shvati sebe, svoju kćer i promjenjivu prirodu New Yorka u osamdesetim i devedesetim godinama. Laura & Emma je izrazito pronicljivo istraživanje klasne i obiteljske borbe od autorice čija je neuobičajena senzibilnost i stilska proza ​​proslavila komediju i patos koji nas čine ljudima.


Gmorning, Gnight!: Little Pep Talks For Me & You –  Lin-Manuel Miranda and Jonny Sun

Ova zbirka tweetova od kreatora Hamiltona i zvijezde Lin-Manuel Miranda zasigurno će vam uljepšati dan kad god je otvorite.

Miranda je okupila najbolje od svojih svakodnevnih zapisa u prekrasnu zbirku koju je ilustrirao hvaljeni umjetnik Jonny Sun. Puna motivacije, Gmorning, Gnight! je probni kamen za svakoga tko treba brzo dizanje.

Next Year in Havana – Chanel Cleeton

Nakon smrti voljene bake, Amerkanka kubanskog porijekla putuje u Havanu, gdje otkriva korijene svog identiteta, ali i obiteljsku tajnu povezanu s revolucijom.

Havana, 1958. Kći  barona, devetnaestogodišnja Elisa Perez, dio je visokog kubanskog društva, gdje je u velikoj mjeri zaštićena od rastućih političkih nemira u zemlji – sve dok se ne upusti u tajnu vezu sa strastvenim revolucionarima.

Miami, 2017. Slobodna spisateljica Marisol Ferrera odrastala je slušajući romantične priče o Kubi od njezine pokojne bake Elise, koja je bila prisiljena pobjeći s obitelji tijekom revolucije. Elisina posljednja želja bila je da Marisol rasprši njezim pepeo u zemlji gdje je rođena.

Dolaskom u Havanu, Marisol se suočava s kontrastom tropske, bezvremenske ljepote Kube i njezine opasne političke klime. No, tamo jeprivuče čovjek prepun tajni. Trebat će joj lekcije iz prošlosti njezine bake kako bi shvatila značenje hrabrosti.

Foto: Instagram

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime