Iako je situcaija oko pandemije i lockdown-a u Njemačkoj još uvijek neizvjesna, hotelske kuće i restorani uvelike se pripremaju za nadolazeću sezonu. Posebno oni na sjeveru Njemačke gdje je turizam prošle godine naprosto “procvijetao”. Naime, većina Njemaca koji su na ljetovanje proteklih godina odlazili put Jadranske obale, Mallorce , Grčke i ostalih turističkih destinacija, svoje odredište jednostavno su, iz zdravstveno-sigurnosnih razloga, zamijenili onima na sjeveru Njemačke. Jedno od njih je i otok Fehmarn, smješten na Baltičkom moru, 2.5 sata udaljen od Hamburga.

Thomas Kersten, general manager hotelskog lanca Ebel Gruppe potvrđuje prošlogodišnju odličnu sezonu i najavljuje nova zapošljavanja i u nadolazećoj.

Iako još uvijek ne znamo kada ćemo biti u mogućnosti ponovo otvoriti hotele, u potrazi smo za radnicima. Mi moramo biti spremni. Dio njih, posebno iz Hrvatske, BiH i Ukrajine, vraćaju  se i ove godine, što nas izuzetno raduje i govori kako smo uspjeli stvoriti stabilan i partnerski odnos temeljen na povjerenju, uzajamnom uvažavanju i razumijevanju.“- dodaje Herr Kersten.

Herr Kersten dodaje kako je izuzetno zadovoljan s radnicima iz Hrvatske, BiH i Srbije koji su se pokazali kao izuzetno odgovorni i vrijedni.

-Prošlu sezonu odradili smo izuzetno usješno i isto tako nadamo se i nadolazeću. Život na otoku nije lak. Iako ga s kopnom povezuje most, svi koji planiraju doći i raditi neće pronaći previše mogućnosti za izlaske i zabavu, ali će se oduševiti ljepotom i šarmom ovoga otoka. Stoga, svi koji su spremni raditi u izuzetno mirnom okružju i starosne dobi iznad 25 godina, dobro su nam došli.- dodaje Herr Kersten te dodaje

– Ove godine u potrazi smo za kuhar/ica, konobar/ica i radnicima u Hauskeepengu. Za kuhara je nužno da posjeduje relevantno radno iskustvo, posebno u pripremi ribljih specijaliteta i steak-ova. Osnovno poznavanje njemačkog i engleskog je dovoljno. No, za konobara situacija je ipak malo zahtjevnija, tako da nećemo zaposliti nikoga tko ne govori njemački na mininalno B2/C1 razini i ne posjeduje iskustvo mininalno 2 godine. U Hauskeepingu poznavanje jezika nije nužno, ali je poželjno. U hotelu se uvijek možemo sporazumijeti  na engleskom, ali i hrvatskom, jer dio zaposlenih dolazi upravo iz Hrvatske.  Ebel Gruppe na otoku Fehmarnu posjeduje Avalon Hotel Bellevue,Restoran Waldpavillon i Aparthotel Museumshof tako da preporučujem svima koji se planiraju javiti na natječaj, neka se na navedenim linkovima informiraju o nama i upoznaju s otokom.- naglašava Herr Kersten.

Iako se radi o sezonskom poslu od ožujka do listopada, Ebel Gruppe nudi mogućnost cjelogodišnjeg zapošljavanja. Naime, u njihovu vlasništvu rade još dva hotela u Njemačkoj.

-Da, s vi koji žele ostati i raditi kod nas tijekm cijele godine mogu raditi u dva naša hotela tijekom zimske sezone. Jedan od njih je Ringhotel Fährhaus u Bad Bevensenu, nedaleko od Hamburga i Avalon Hotelpark Königshofdodaje Herr Kersten.

Svi hoteli nude smještaj i mogućnost prehrane svojim zaposlenicima, po razumnoj cijeni, koja im se na kraju mjeseca odbija od plaće. Radnici iz BiH i Srbije isto tako dobro su došli, ali samo oni s odobrenim vizama.

Svi koji su zainteresirani za posao svoj životopis na engleskom, hrvatskom ili njemačkom jeziku mogu poslati na email kersten@ebel-gruppe.de ili nazvati broj telefona 0049 1737387552

Autor: Darija Jakičić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime